Artikelen over: Veelgestelde vragen

Een aanbieding verwijderen of depubliceren

In deze handleiding leggen we uit hoe je een aanbieding een tijdje uit je winkel haalt (zet hem op Concept), hoe je een aanbieding of een van de opties definitief verwijdert, en wat er gebeurt met klanten die zich al hebben geabonneerd. Het werkt hetzelfde voor abonnementsaanbiedingen, bundelaanbiedingen en aanbiedingen van het type Bundel + abonnement.


Inhoudsopgave



Stoppen met verkopen zonder te verwijderen


Meestal hoef je niets te verwijderen. Zet de aanbieding in plaats daarvan op Concept:


  1. Ga naar Supr Bundles & Subscriptions > Aanbiedingen en open de aanbieding.
  2. Zet in de kaart rechtsboven Status op Concept.
  3. Klik op Opslaan.


Een aanbieding in concept wordt weggehaald bij alle producten waarop hij van toepassing was: de abonnementsopties en bundelopties worden niet meer in je winkel getoond. Alle instellingen blijven bewaard. Klanten die zich al hebben geabonneerd, worden gewoon doorgefactureerd.


Om hem weer te verkopen, zet je Status terug op Gepubliceerd en sla je op. De lijst Aanbiedingen toont de status van elke aanbieding.


Wil je een aanbieding alleen bij sommige producten niet meer verkopen, pas dan aan waarop hij van toepassing is onder Gegevens van aanbieding > Van toepassing op (Alle producten, Specifieke collecties, Specifieke producten) en sla op. Zie Abonnementen toepassen op specifieke producten en collecties.


Een aanbieding verwijderen


  1. Ga naar Supr Bundles & Subscriptions > Aanbiedingen.
  2. Vink het selectievakje naast de aanbieding aan (je kunt er meerdere aanvinken).
  3. Klik in de balk die verschijnt op Aanbiedingen verwijderen.
  4. Klik in het dialoogvenster op Verwijderen.


Het verwijderen van een aanbieding kan niet ongedaan worden gemaakt. De aanbieding en al zijn opties worden verwijderd, en de abonnementsopties en bundelopties verdwijnen van je productpagina's. Ga je hem mogelijk opnieuw verkopen, zet hem dan op Concept.


In de aanbiedingseditor is geen verwijderknop: verwijderen doe je vanuit de lijst Aanbiedingen. Kan het verwijderen niet worden voltooid, dan meldt de app Verwijderen mislukt en blijft de aanbieding bestaan, zodat je het opnieuw kunt proberen.


Wil je liever een vergelijkbare aanbieding? Vink een aanbieding aan en klik op Aanbiedingen kopiëren om hem te dupliceren, en bewerk daarna de kopie. De kopie behoudt de status en producten van het origineel, dus zet hem meteen op Concept of wijzig de producten. Zie Een aanbieding kopiëren.


Eén optie verwijderen


Om één optie te verwijderen (bijvoorbeeld de optie "Wekelijks" laten vervallen maar "Maandelijks" houden):


  1. Open de aanbieding.
  2. Klik op het pictogram Verwijderen (prullenbak) op de rij van die optie.
  3. Klik op Opslaan.


De rest van de aanbieding blijft zoals hij is. Was de verwijderde optie de standaardoptie, dan wordt de eerste overgebleven optie de standaard (tenzij de rij voor eenmalige aankoop de standaard is). De rij Eenmalige aankoop kan niet worden verwijderd, alleen verborgen met het oogpictogram.


Wat er met bestaande abonnees gebeurt


Elk abonnement bewaart een eigen kopie van de voorwaarden waarop het is gekocht (producten, frequentie, korting, looptijd). Dus als je een aanbieding of een optie verwijdert, depubliceert of wijzigt:


  • Klanten die zich al hebben geabonneerd, behouden hun abonnement en worden net als eerder gefactureerd en beleverd.
  • Alleen nieuwe klanten merken het: zij kunnen die aanbieding of optie niet meer kiezen.


Verwijderen is geen manier om huidige abonnees op te zeggen of te wijzigen. Om bestaande abonnementen te beëindigen, te pauzeren of te wijzigen, beheer je ze op de pagina Abonnementen, zie Het abonnement van een klant namens hem of haar beheren. Om de prijs te wijzigen die bestaande abonnees betalen, zie Prijzen wijzigen voor bestaande abonnees.


Wil je veel abonnees naar een nieuwe aanbieding verhuizen? Neem contact op met support voordat je de oude verwijdert, dan adviseren we je over de beste aanpak.


Veelgestelde vragen


Kan ik een aanbieding tijdelijk pauzeren of verbergen?
Ja. Open de aanbieding, zet Status op Concept en sla op. Zet hem terug op Gepubliceerd als je hem weer wilt verkopen.


Waar is de verwijderknop?
In de lijst Aanbiedingen: vink de aanbieding aan en klik op Aanbiedingen verwijderen. De aanbiedingseditor heeft geen verwijderknop.


Worden mijn huidige abonnees opgezegd als ik een aanbieding verwijder?
Nee. Zij worden doorgefactureerd op de voorwaarden waarop ze hebben gekocht. Zeg ze op of wijzig ze via Abonnementen als je dat wilt.


Veranderen bestaande abonnees ook als ik de frequentie of korting van een abonnementsoptie wijzig?
Nee. Wijzigingen in een aanbieding gelden alleen voor nieuwe aankopen.


Ik heb een bundelaanbieding gedepubliceerd of verwijderd, maar de bundelopties staan nog op mijn productpagina.
Laad de productpagina opnieuw (een geopend tabblad kan de oude pagina tonen). Staan de opties er nog, controleer dan of het product niet onder een andere aanbieding met bundelopties valt. Staat het er nog steeds, neem dan contact op met support met de URL van het product, dan verwijderen we het.


Kan ik een verwijdering ongedaan maken?
Nee. Maak de aanbieding opnieuw aan, of zet hem de volgende keer op Concept in plaats van te verwijderen.


Gerelateerde handleidingen


Bijgewerkt op: 24/10/2026

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!