Machtigingen medewerkers
Met machtigingen voor medewerkers bepaal je wat elk lid van je team kan zien en wijzigen in Supr Bundles & Subscriptions. Een supportmedewerker kan abonnementen pauzeren en overslaan zonder je aanbiedingen of facturering aan te raken, en iemand die alleen je rapporten leest, kan kijken zonder iets te wijzigen.
Totdat je ze instelt, kan elke medewerker die de app kan openen er alles in zien en wijzigen, zoals voorheen.
Machtigingen voor medewerkers instellen
- Ga naar Supr Bundles & Subscriptions > Instellingen > Machtigingen medewerkers.
- Klik op Machtigingen medewerkers instellen.
- Controleer de rollen, kies een Standaardrol en geef medewerkers een eigen rol (zie hieronder).
- Klik op Opslaan.
Voor niemand verandert er iets totdat je opslaat. Alleen de winkeleigenaar kan dit de eerste keer instellen.
Rollen
Een rol bepaalt voor elk onderdeel van de app of iemand Geen toegang, Bekijken of Bewerken heeft. Bewerken omvat bekijken.
Onderdeel | Wat het omvat |
|---|---|
Aanbiedingen | Aanbiedingen, abonnementsopties en bundelopties |
Abonnementen | De pagina Abonnementen, elk abonnement, en het aanmaken of importeren van abonnementen |
Design | De widget- en bundeldesigns |
Groei | Loyaliteit, upsells, opzeggings- en pauzeflows |
Analyses | Elk rapport, inclusief Cohorten |
Instellingen | Elke pagina onder Instellingen, behalve Facturering en Machtigingen medewerkers |
Facturering | Je abonnement |
Vier rollen zijn klaar voor gebruik, en je kunt ze allemaal wijzigen of verwijderen:
- Beheerder: bewerkt alles en beheert de machtigingen voor medewerkers.
- Manager: bewerkt alles behalve instellingen (alleen bekijken) en facturering (geen toegang).
- Supportmedewerker: bewerkt abonnementen, bekijkt aanbiedingen, Groei en Analyses, en heeft geen toegang tot Design, Instellingen of Facturering.
- Kijker: bekijkt alles behalve facturering, en wijzigt niets.
Om een eigen rol te maken klik je op Rol toevoegen, geef je hem een naam en kies je de toegang voor elk onderdeel. Zet Kan machtigingen medewerkers beheren aan om de rol deze pagina te laten openen en rollen te laten wijzigen.
Standaardrol en de rol van elke medewerker
De Standaardrol geldt voor elke medewerker zonder eigen rol, ook voor iedereen die de app voor het eerst opent. Laat hem op Volledige toegang staan om voor hen niets te wijzigen.
Kies onder Medewerkers een rol voor elke persoon. Medewerkers verschijnen in deze lijst nadat ze de app voor het eerst hebben geopend.
Wat medewerkers zien
- Een onderdeel dat hun rol uitsluit, verdwijnt uit het menu van de app, en het openen ervan toont een pagina die zegt dat hun rol het niet omvat.
- Op een pagina die alleen bekeken kan worden zien ze een melding Alleen bekijken en geen knop Opslaan. Proberen ze toch iets te wijzigen, dan wordt dat geweigerd.
- De winkeleigenaar heeft altijd volledige toegang en kan Machtigingen medewerkers altijd openen. Niemand kan een wijziging opslaan waarmee hij zijn eigen toegang tot deze pagina verliest.
Machtigingen voor medewerkers uitzetten
Klik onderaan Instellingen > Machtigingen medewerkers op Uitzetten en bevestig. Iedereen krijgt weer volledige toegang en je rollen worden verwijderd.
Veelgestelde vragen
Verandert dit wat medewerkers in Shopify zelf kunnen doen? Nee. Het geldt alleen binnen Supr Bundles & Subscriptions. Wat medewerkers in je Shopify-beheercentrum kunnen doen, stel je in Shopify in onder Instellingen > Gebruikers.
Kan ons supportteam ons nog steeds helpen? Ja. Als je ons om hulp vraagt, werkt ons team via onze eigen supporttoegang, die niet door machtigingen voor medewerkers wordt beperkt.
Bijgewerkt op: 24/10/2026
Dankuwel!
